rechtbank Zwolle

Budgetbeheer

Wat is budgetbeheer?

Lukt het u niet goed om uw geldzaken op orde te houden? Heeft u hierbij ondersteuning nodig, dan kan budgetbeheer een prima oplossing zijn. Budgetbeheer betekent dat wij uw geld beheren. Wij betalen van uw inkomen of uitkering uw vaste lasten en geven advies om uw inkomen te vergroten. U houdt zelf de eindverantwoordelijkheid. 

Indien u schulden heeft is het doel van budgetbeheer om schulden te voorkomen en/of om ervoor te zorgen dat uw bestaande schulden niet groter worden.

Indien we besluiten dat budgetbeheer een goede oplossing voor u is, dan ondertekenen we de budgetovereenkomst. Zodra wij overeenstemming hebben bereikt, beginnen onze werkzaamheden. Bij budgetbeheer krijgt u een leefgeldrekening met een bankpasje en pincode. De momenten waarop u het leefgeld wilt ontvangen, overleggen we voor de start van de werkzaamheden.

Kortom, budgetbeheer is:

  • U blijft verantwoordelijk en aansprakelijk;
  • Wij verzorgen het inkomensbeheer;
  • U treedt zelf op naar andere partijen zoals schuldeisers;
  • U behoudt uw zeggenschap over uw vermogen.

Wat mag u verwachten van uw budgetbeheerder?

Het Nationaal Bewindvoerders Loket beschikt over goed opgeleide eigen budgetcoaches. Een budgetcoach is een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen die het overzicht in hun financiën kwijt zijn.

Onze budgetcoaches brengen de financiële administratie op orde. Vervolgens moeten uitgaven en inkomsten in balans worden gebracht, zodat de problemen niet nog verder toenemen. Zo schept de budgetcoach voor alle betrokkenen weer perspectief en legt de regie over het budgetbeheer uiteindelijk weer terug bij u. Onze budgetcoaches werken door heel Nederland. De budgetcoach wordt ingezet al naar gelang de behoefte.

Contact

Voor meer informatie neemt u contact op met ons kantoor. Bel naar: 038-7500454 of mail naar info@nationaalbewindvoerdersloket.nl. Een afspraak maken kan ook, via Teams, Zoom, Skype of fysiek bij u thuis of op ons kantoor.